Gratis onderhoud van je centrale verwarmingsketel

Wist je dat een tweejaarlijkse keuring van je centrale verwarmingsketel een wettelijke verplichting is, ook als huurder?Een regelmatig onderhoud biedt heel wat voordelen zoals minder verbruik van aardgas/stookolie en een langere levensduur van je ketel.Via Wooneco kan je in aanmerking komen voor een gratis onderhoud als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Na het onderhoud ontvang je een wettelijk verplicht reinigings- en verbrandingsattest.

Wie komt in aanmerking voor dit gratis onderhoud?

Door het bezorgen van je aanslagbiljet aan energiescan@wooneco.be wordt een onderhoud toegekend voor mensen uit doelgroep 4. Heb je een iets hoger inkomen, en behoor je tot doelgroep 3 dan is ook een extra doorverwijzing van het OCMW noodzakelijk.

Doelgroep 3 4

alleenstaande

40.860 euro 28.190 euro

alleenstaande met één persoon ten laste

57.190 euro 42.290 euro

koppel zonder persoon ten laste

57.190 euro 42.290 euro

verhoging per persoon ten laste

4.170 euro 4.180 euro

 

Opgelet: het gratis onderhoud is niet van toepassing voor wie huurt bij de woonmaatschappij Meetjesland en Dimensa. Het onderhoud is immers verrekend in de huurtoelage en wordt geregeld door de woonmaatschappij.

Wie komt er bij je langs?

Wooneco selecteerde lokale en erkende installateurs die bij jouw thuis de centrale verwarmingsketel op aardgas of stookolie nakijken, reinigen en afstellen.

Vooraf kan je ook een energiescan aanvragen. De energiescanner bekijkt samen met jou hoe je energie in je huis kan besparen, bijvoorbeeld door het bijregelen van de verwarming, het installeren van spaarlampen,… Zo krijg je een totaalservice die ook nog eens goed is op de portemonnee!

Interesse?

Kom je in aanmerking, mail dan je adresgegevens, GSM-nummer en de gegevens van je verwarmingsketel naar energiescan@wooneco.be of ga langs bij het gemeentelijk woon- en energieloket. Alle informatie en het aanvraagformulier vind je eveneens op: www.wooneco.be/gratis-onderhoud-verwarmingsketel

Het aanbod loopt tot eind 2024.

Contact

info@wonenleieschelde.be

T 09 210 71 50