Je woning renoveren

Stippel het ideale renovatietraject uit om je woning warm én betaalbaar te maken.

Ken het energielabel van je woning

Een woning is een belangrijke investering voor de meeste mensen. Met alle nieuwe technologie die er tegenwoordig op de markt is en nieuwe materialen kan je je wooncomfort sterk verhogen.

Door je woning te renoveren - bespaar je op de langere termijn. Door je woning veel beter te isoleren, ramen en deuren te vervangen en je dak aan te pakken, kan je je energiefactuur op het einde van het jaar verminderen. Je maakt zo een inhaalbeweging op het vlak van energiezuinigheid en geeft je woning ook een meerwaarde mee. Het rendement loopt over meerdere jaren!

Het energieprestatiecertificaat (EPC) is een goed instrument om een renovatie mee te plannen.Een voorbeeld kan je hier vinden.

  • De energiezuinigheid wordt weergegeven met een label. Dit label gaat van een rode letter F (slechte score) tot een donkergroene A+ (heel goede score). Op het EPC staat ook de energiescore van de wooneenheid in kWh/(m² jaar). Hoe lager die energiescore, hoe energiezuiniger de woning is.
  • In het EPC staan ook aanbevelingen over hoe de wooneenheid nog energiezuiniger gemaakt kan worden én geeft een prijsindicatie mee bij de voorgestelde ingrepen. Een ideaal instrument dus om je renovatie te plannen en te budgetteren!

Bovendien kan je bij het verbeteren van het label een EPC-labelpremie krijgen en een renteloze energielening krijgen.

Heeft jouw woning al een EPC? Dan kan je dat raadplegen via de woningpas. Wil je een EPC laten opmaken? Dat kan door een EPC-deskundige.