Je woning renoveren

Stippel het ideale renovatietraject uit om je woning warm én betaalbaar te maken.

Laat je adviseren

Voor zowat elke stap in het proces van een renovatie kan je je laten adviseren.

De adviseurs van Wonen Leie & Schelde gaan in gesprek met jou of formuleren zelf een advies.

Prioriteiten bepalen

Bij het bepalen van je prioriteiten kan je je laten bijstaan door het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van Provincie Oost-Vlaanderen. Het renovatieadvies aan huis is een persoonlijk gesprek met een professioneel adviseur over hoe jouw renovatie op een duurzame manier kan gebeuren. Naast een onafhankelijk antwoord op jouw adviesvraag, krijg je een stappenplan op maat met alle maatregelen die prioritair zijn om je woning energiezuinig te maken. Doe hier je aanvraag voor een renovatieadvies aan huis.

In De Pinte, Destelbergen, Melle, Merelbeke en Nazareth is dat advies gratis. De gemeente komt tussen in de factuur. Woon je in Gavere of Sint-Martens-Latem, dan betaal je 75 euro voor dit advies.

renovatieadvies aan huis

Je budget samenstellen

Prioriteiten vastleggen en het samenstellen van je budget gaan hand in hand. Vaak zijn bij aanvang niet alle middelen beschikbaar om de volledige renovatie te doen. Kom je er na het gesprek met de bank of met de kredietverstrekker niet helemaal uit welke werken je op andere laat voorgaan? Of wil je net meer zicht krijgen op welke leningen er voor jou beschikbaar zijn? De adviseurs van Wonen Leie & Schelde helpen je verder op weg. 

Het vergelijken van offertes

Heb je verschillende offertes en zie je het bos niet meer door de bomen? Als er veel veel technische termen in een offerte worden gebruikt, is ze soms moeilijk begrijpbaar. Wil je uitzoeken of verschillende offertes wel dezelfde werken omvatten? De adviseurs van Wonen Leie & Schelde helpen je verder op weg.  

Groepsaanbod renovatie

Weet je al welke energetische ingrepen met voorrang moeten worden uitgevoerd in je woning maar ben nog niet zeker door welke aannemer je deze werken wilt laten uitvoeren? Zie je het bos door de bomen niet meer binnen het aanbod van aannemers? Hiervoor bestaat een oplossing! 

Het groepsaanbod renovatie van Energent en Veneco biedt een scherpe en kwalitatieve offerte aan voor de inwoners van De Pinte, Destelbergen, Melle, Merelbeke, Nazareth en Gavere. Veneco en Energent begeleiden je ook tijdens het gehele renovatieproces. Bovendien krijg je een gratis energie-advies voor je hele woning.

Ook voor inwoners van Sint-Martens-Latem bestaat er een groepsaanbod renovatie in samenwerking met Energent. Je kan er onder meer terecht voor glasvervanging, kelderplafond isolatie, spouwmuurisolatie en zoldervloerisolatie. 

Je premie(s) aanvragen

Zo goed als alle premies die er zijn kunnen pas aangevraagd worden nadat de werken werden uitgevoerd. De adviseurs van Wonen Leie & Schelde helpen je om je aanvraag in te dienen.

Vaak kunnen premies online worden aangevraagd. Neem daarom je E-ID én de bijhorende pincode mee als je een afspraak maakt.