Je woning renoveren

Stippel het ideale renovatietraject uit om je woning warm én betaalbaar te maken.

Vergelijk offertes en aannemers

Een betrouwbare aannemer vinden

Wanneer je op zoek gaat naar een goede en betrouwbare aannemer voor je renovatie, dan vraag je best meerdere offertes aan en bespreek je eerst je verbouwwensen met de aannemers. Aannemers kennen vaak meer mogelijkheden dan jijzelf.

Bij de zoektocht naar een aannemer kan je aan vrienden vragen of zij ervaring hebben met een bepaalde aannemer. Lokale aannemers zijn vaak het beste bekend met de regels die gelden in je gemeente. Vraag de aannemer naar referenties, bezoek enkele woningen en vraag naar hun ervaringen. Ga op tijd op zoek naar een aannemer. Deze moet ook tijd hebben om de opdracht uit te voeren. Laat de aannemer ook altijd ter plaatse komen.

Offertes vergelijken

Offertes vergelijken is niet eenvoudig. Zo gebruiken verschillende aannemers verschillende materialen en is er een verschillende aanpak mogelijk.

Voor een groot project gebruik je een lastenboek (of bestek) en meetstaat. Voor grotere projecten werk je best ook samen met een architect. Stuur ook altijd je plannen mee. Bij een kleiner project is een schets of tekening van de ruimte(s) met hun maten voldoende.

Omschrijf de uit te voeren werken zo gedetailleerd mogelijk. Als je een voorkeur hebt voor bepaalde materialen of merken dan geef je dat ook aan.

Om offertes met elkaar te vergelijken, moet je zicht hebben op wat wel en niet in de offerte is inbegrepen. Met deze tips kan je aan de slag

  • Ga na of er in de offertes voor alle onderdelen een prijs is opgemaakt en of de voorgestelde werken duidelijk omschreven zijn. Is dat niet zo, vraag dan toelichting.
  • Worden er varianten voorgesteld op de materialen of merken of de aanpak die jij hebt gevraagd. Ga dan na waarom deze variant wordt voorgesteld en of dit voor jou een optie is.
  • Zijn de kosten opgedeeld per onderdeel of materiaalsoort. Dan kan je de optelsom maken als je een minder gedetailleerde offerte vergelijkt.
  • Worden kosten voor aangerekend voor de inrichting van de werf het bouwen van een stelling? Is dat bij andere offertes ook zo?
  • Welke garanties geeft de aannemer in zijn offerte? En welke betalingstermijnen zijn er opgenomen?
  • Zijn er onduidelijkheden in de offerte of wijkt een offerte heel sterk af? Neem dan contact op om toelichting te vragen. Dan vermijd je verrassingen achteraf, of heeft die ene aannemer nét iets meer gezien dan de andere.
  • Laat de architect de vergelijking van de offertes maken voor een groter project. Zij hebben meer ervaring in dit soort werk en weten dus beter op welke details ze moeten letten.

Geraak je er zelf niet helemaal wijs uit? Contacteer ons om je offertes te vergelijken.

Groepsaankopen

Voor verschillende werken worden door verschillende overheden of dienstverlenende organisaties groepsaankopen georganiseerd. Ook daar krijg je altijd een offerte op maat van jouw woning. Als je je aanmeldt voor een groepsaankoop verbind je je nergens toe tot je de offerte ondertekent.

Op de pagina over groepsaankopen lees je meer over de aankopen waar je vlot op kan intekenen.